🌱🌏 We say goodbye to the summer. 🌏🌱 (🌱🌏 Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι. 🌏🌱)

 

Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι.

Με ανάμεικτα συναισθήματα αποχαιρετάμε το καλοκαίρι.

Θλίψη και θυμός για άλλη μια χρονιά. Η Ελλάδα στις φλόγες για άλλο ένα καλοκαίρι . Βλέπαμε ανέγγιχτα βουνά και παρθένα δάση να καίγονται για μέρες. Μέσα σε λίγες ώρες είδαμε ολόκληρη τη Βορειοανατολική Αττική να φλέγεται. Είδαμε τη φωτιά να μην μένει στο δάσος αλλά να φτάνει στα προάστια της πρωτεύουσας, να καίει σπίτια, να καταστρέφει επιχειρήσεις και να βάζει ζωές σε σοβαρό κίνδυνο.

Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει ξανά και ξανά μέχρι να μάθουμε και μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα μεγάλης κλίμακας για την πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών.

Πριν είναι πολύ αργά για όλους.

Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Ήμασταν εκεί, μαζί σας. Φίλοι, εθελοντές, συνεργάτες και συμπολίτες, δίπλα στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Είμαστε ευγνώμονες για όλους όσους έβαλαν τη ζωή τους στη γραμμή για το γενικότερο καλό, γιατί αυτός ο εφιάλτης δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς εσάς.

Ταυτόχρονα και για όλο το καλοκαίρι ήμασταν στο χωράφι φροντίζοντας τα δέντρα που φυτέψαμε τις προηγούμενες περιόδους δενδροφύτευσης και φροντίζοντας να επιβιώσουν.

Είμαστε περήφανοι που φτάνουμε σε ποσοστό επιβίωσης άνω του 85% και παρακολουθούμε τα νεαρά δέντρα μας να μεγαλώνουν και να γίνονται δάσος.


Η περίοδος δενδροφύτευσης , που θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, απαιτεί πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από εμάς. Οι καλοκαιρινές πυρκαγιές, η συνεχιζόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη, η ξηρασία και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που βιώνουμε καθημερινά δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή.

Πρόληψη και ευαισθητοποίηση μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Πρόληψη πυρκαγιών μέσω δράσεων εκκαθάρισης δασών. Αποκατάσταση του οικοσυστήματος με δενδροφύτευση και καθαρισμό παραλιών και θαλασσών. Διατήρηση της φύσης μέσα από δράσεις φροντίδας δέντρων. Ανακούφιση από καταστροφές μέσω δενδροφύτευσης, αναδάσωσης, εκπαίδευσης και υποστήριξης κοινοτήτων σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές.

Με την υποστήριξή σας, θα τα καταφέρουμε και φέτος.

Ξεκινά μια δύσκολη αλλά δυναμική περίοδος.

Καλό Φθινόπωρο .


Θα σας συναντήσουμε στα σχολεία, στο χωράφι και όπου η φύση και οι άνθρωποι έχουν ανάγκη.


Εάν θέλετε να υποστηρίξετε τον σκοπό μας, μπορείτε να κάνετε δωρεές μέσω Διαδικτύου:

Τράπεζα Πειραιώς

Ωφέλιμο: WE4ALL AMKE

IBAN: GR 62 0172 0100 0050 1009 9314 838

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

GrXpress Tv